Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g azeite
- 2 dentes de alho
- 20 g gengibre cortado em tiras (2 mm aprox.)
- 150 g cebola roxa cortada em lâminas
- 150 g curgete cortada em tiras
- 150 g cenoura cortada em tiras
- 1 c. chá de sal
- 300 g camarão grande s/ casca
- 1 pitada de pimenta branca
- 100 g tomate-cereja cortado em metades
- 1 pitada de açúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1071 kJ / 256 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 112.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 533 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltear mistura de legumes
30 min
Salada quente de couves-de-bruxelas com manga, abacate e ovos escalfados
55 Min
Salada cremosa de camarão
35 min
Esparguete preto com camarão
45 min
Dip de atum e pimento
10 min
Salada de feijão, abacate e atum
20 min
Esparguete preto com camarão
45 min
Saltear 300 g de cogumelos frescos
25 min
Polvo à lagareiro
1h 30min
Saltear camarão
15 menit
Cogumelos à bulhão pato
20 min
Amêijoas à Bulhão Pato
2h 40min