Boulettes de veau au piment d'Espelette

Boulettes de veau au piment d'Espelette

4.6 33 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

Les boulettes
  • gousse d'ail pelée et dégermée
    1
  • de romarin frais
    1 c. à café
  • de pain de mie blanc sans croûte
    1 tranche
  • de boisson végétale à l'amande
    60 g
  • de viande de veau hachée
    600 g
  • jaune d'œuf
    1
  • œuf
    1
  • de piment d'Espelette
    1 c. à café
  • de sel fin
    ½ c. à café
L'accompagnement
  • d'eau
    1000 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de riz
    160 g
  • oignon émincé
    1
  • d'huile d'olive
    4 c. à soupe
  • poivrons verts, émincés
    2
  • de romarin frais effeuillé
    1 brin
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de vin blanc sec
    120 g
  • de bouillon de veau corsé
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 532 kcal / 2239 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...