Bolo salgado de polenta

Bolo salgado de polenta

3.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 doses

Składniki

Polenta
  • queijo parmesão cortado em pedaços
    100 g
  • água
    500 g
  • óleo
    1 c. chá de
  • sal
    1 c. chá de
  • farinha de milho
    130 g
Bolo
  • pimento vermelho
    60 g
  • coentros
    40 g
  • azeitonas pretas s/ caroço
    100 g
  • presunto cortado em pedaços (ver dica)
    150 g
  • leite
    150 g
  • iogurte natural
    250 g
  • manteiga mais q.b. p/ untar
    60 g
  • sal
    1 pitada de
  • pimenta
    1 pitada de
  • farinha tipo 55
    160 g
  • fermento p/ bolos
    1 c. chá de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 339.2 kcal / 1419 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 16.4 g
Węglowodany 34.3 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 1154.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...