Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g azeite
- 50 g alho-francês
- 500 g coelho s/ osso cortado em pedaços (3 cm aprox.)
- 2 c. chá de sal
- 1 c. chá de paprika
- 1 c. chá de açafrão-da-índia
- 300 g arroz agulha
- 850 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 200 g espinafres frescos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1636 kJ / 301 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vitela guisada com massa
9 Std. 20 Min
Coelho estufado com esparguete
9 Std.
Coelho com feijoca e arroz
1 Std. 10 Min
Coelho à diplomata
50min
Guisado de coelho com puré de batata-doce e feijão-branco
1h
Strogonoff de vitela com legumes
40min
Coelho à moda do mediterrâneo
1h 15min
Coelho de fricassé com batata nova
45min
Dourada com legumes em papelote
40min
Massa com coelho
55min
Coelho com ameixas e sultanas
3 Std. 50 Min
Coelho à caramela
13 Std.