Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g azeite
- 50 g alho-francês
- 500 g coelho s/ osso cortado em pedaços (3 cm aprox.)
- 2 c. chá de sal
- 1 c. chá de paprika
- 1 c. chá de açafrão-da-índia
- 300 g arroz agulha
- 850 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 200 g espinafres frescos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1636 kJ / 301 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de pato à Lafões
1h 40min
Coelho de fricassé com batata nova
45 min
Coelho estufado com esparguete
9h
Coxas de pato com molho de mirtilo e salteado de legumes
3h 30min
Arroz de bacalhau com espinafres e feijão
30min
Coxas de pato com nabo e molho de laranja
Brak ocen
Arroz de grelos
45 min
Coelho à diplomata
50min
Arroz de peru com legumes
1h 30 min
Arroz de peru com nabiças
35min
Peru estufado com feijão preto
35min
Coelho com feijoca e arroz
1h 10min