Urządzenia i Akcesoria
Czekoladki z masłem orzechowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
18 sztuk
Składniki
-
250 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
50 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
-
50 g cukru
-
20 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
130 g masła orzechowego
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
12.8 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
615.1 kJ /
147 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
14.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasteczka czekoladowe
45 min
Ciasteczka z białą czekoladą
25 min
Ciasto czekoladowe
50 min
Ciasteczka czekoladowe "ciągutki"
55 min
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8 godz. 20 min
Krem kokosowy z gorzką czekoladą (à la Bounty®)
50 min
Ciasteczka czekoladowo-miętowe
1 godz. 50 min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 godz. 15 min
Batoniki owsiano-orzechowe z czekoladą
2 godz. 30 min
Sos czekoladowy
20 min
Krem orzechowo-czekoladowy
5 min
Gorąca czekolada
10 min