Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de patatas
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de agua
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 250 g de pulpo cocido en rodajas de 0.5 cm
- 5 huevos a temperatura ambiente
- 1 - 2 pellizcos de sal en escamas
- 1 cucharadita de pimentón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2039 kJ / 488 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 23.2 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 737 mg
Alternatywne przepisy
Tallarines trufados a la carbonara
25min
Macarrones con atún
30 Min
Tortilla vaga de pulpo
30 Min
Sepia en salsa de verduras con guarnición de arroz
45 Min
Patatas, huevos rotos y chistorra de merluza
30 Min
Guisantes con jamón y sepia
50 Min
Huevos revueltos con beicon y champiñones salteados
25min
Patatas rellenas de gambas
1 Std.
Huevos rotos con patatas y gulas
30 Min
Fideos a banda con rape
1h 15min
Berberechos en salsa verde
1 Std.
Arroz negro con gambones y sepia
45 Min