Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 - 180 g de cebolla en cuartos
- 100 - 120 g de pimiento verde en trozos
- 100 - 120 g de pimiento rojo en trozos
- 100 g de zanahoria en rodajas
- 130 - 150 g de tomate maduro en cuartos
- 1 diente de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 150 g de panceta fresca de cerdo (en trozos pequeños)
-
1
cucharadita colmada de pimentón dulce
lub 1 cucharadita colmada de pimentón picante - 500 g de caldo de carne
- 1 cucharadita de sal
- 800 g de pochas cocidas (en conserva) aclaradas y escurridas
- 6 guindillas verdes en vinagre para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1747 kJ / 417 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 586 mg
Alternatywne przepisy
Alubias con bacalao
30min
Guiso "mar y tierra"
50min
Alubias con gambas
20min
Patatas a la riojana
40min
Sukalki
2h
Porrusalda con bacalao
40min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
45min
Porrusalda con calabaza
50min
Judías blancas a la hortelana
45min
Pochas guisadas con pato
1 Std. 10 Min
Cardo con almendras
20min
Marmitako
40min