![Moules et frites Moules et frites](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/26F98FCE-8DE8-4DFD-93C0-0AEB2CBEA5AA/Derivates/ebca0011-1e01-4d9b-8aa0-cb3bc5754bba.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pommes frites
- 30 g Öl
- 10 g Paprika edelsüß
- 1 TL Salz
- 600 g Kartoffeln, festkochend, groß, in Stiften (ca. 0,5 x 6 cm)
Muscheln und Fertigstellung
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 1 Stängel Estragon, abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
- 300 g Suppengemüse, in Stücken
- 45 g natives Olivenöl
- 1000 g Miesmuscheln, frisch, gesäubert
- 150 g Weißwein, trocken
- 300 g Gemüsefond
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3307 kJ / 790 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gambas Piri-Piri
25min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50min
Schwertfisch-Spieße mit Teriyaki-Sauce
40min
Wolfsbarschröllchen mit Orangensauce
1h
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45min
Seeteufel in Sauce
1h
Schwertfisch-Roulade sizilianisch
1h
Seezungenfilets mit Weißwein-Champignon-Sauce
40min
Pochiertes Landei mit Blumenkohl
1h 30min
Hackbällchen in Rotwein-Sugo
1h 20min
Muscheln in Weißweinsud
35min
Albondigas mit feuriger Tomatensauce
40min