Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 TL Korianderkörner
- 8 Pfefferkörner, schwarz
- 1 ½ TL Salz
- 40 g Pistazien, gesalzen, geschält, geröstet
- 4 - 5 Stängel Pfefferminze, abgezupft
- 920 g Wasser
- 200 g Bulgur, grob
- 2 Schalotten, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 40 g Olivenöl
- 1 TL Harissa-Paste
- 400 g Zucchini, in Stücken
- 12 Lammkoteletts (à 40 g)
- 150 g Geflügelfond
- 180 g Blutorangensaft, frisch gepresst
- 1 TL Speisestärke
- 1 EL Sojasauce
-
2
TL Blutorangenmarmelade, mit Kardamom, selbst gemacht (siehe Tipp)
lub 2 TL Orangenmarmelade - 3 Blutorangen, geschält, in Scheiben (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2318 kJ / 553 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalbstafelspitz
50min
Muscheln und Wolfsbarsch
1 Std.
Schnelles Lamm Dhansak
50min
Würzig-fruchtiges Lammgulasch mit Kumquats
1h 5min
Ossobuco
1h 20min
Würziges Orangenhähnchen mit Basmati-Reis
1 Std.
Marinierter Fisch
24h
Lamm-Kebab
35 Min
Marinierte Fischfilets mit Sauce und Couscous-Salat
1h 20min
Lamm mit Artischocken
1 godz. 30 min
Stubenküken mit Dattel-Couscous
1h 20min
Lammkeule alla Romana
2 Std. 15 Min