Urządzenia i Akcesoria
Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Fenchel in feinen Streifen (2-3 mm)200 g
-
Orangensaft30 g
-
Orangenmarmelade20 g
-
Balsamico, hell30 g
-
Senf½ TL
-
Salz¾ TL
-
Chiliflocken¼ TL
-
Öl50 g
-
Wasser1270 g
-
Zitronensaft30 g
-
Jakobsmuscheln600 g
-
Butter20 g
-
Vanilleschote halbiert½
-
Salz zum Würzen
-
Öl zum Braten
-
Rucola fein120 g
-
Orangen filetiert2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
19 g
Kalorie
1439 kJ /
344 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sous-vide-Garen
29 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Vitello Tonnato
48 Std.
Entenbrust-Salat mit Balsamico-Blaubeer-Vinaigrette
1 Std. 35 Min
Garnelen in "Café de Paris"- Butter
3 Std.
Cappuccino von Waldpilzen mit Serrano-Chips
25 Min
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20 Min
Tagine mit Seeteufel
1 Std.
Kalbsfilet auf Tomatensugo und Zitronenreis
1 Std. 10 Min
Bouillabaisse
1 Std.
Sylter Landei mit gebackener Auster
30 Min
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35 Min
Garnelensuppe mit Zitronengras
40 Min
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15 Min