Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Fenchel, in feinen Streifen (2-3 mm)
- 30 g Orangensaft
- 20 g Orangenmarmelade
- 30 g Balsamico, hell
- ½ TL Senf
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Chiliflocken
- 50 g Öl
- 1270 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- 600 g Jakobsmuscheln
- 20 g Butter
- ½ Vanilleschote, halbiert
- Salz zum Würzen
- Öl zum Braten
- 120 g Rucola, fein
- 2 Orangen, filetiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1439 kJ / 344 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Getrüffeltes Kartoffelpüree mit Onsen-Ei und Spinatsalat
1j 30 menit
Meerrettich-Lachs auf Rote-Bete-Carpaccio
1j
Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat
1j 20 menit
Skrei mit Muschelragout
1 Std. 45 Min
Entenbrust-Salat mit Balsamico-Blaubeer-Vinaigrette
1 godz. 35 min
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20 min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min
Cappuccino von Waldpilzen mit Serrano-Chips
25 min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40 min
Gebratene Bachforelle mit Trüffel-Sahne-Püree
50 menit
Lachstatar mit Orange und Apfel
2h 15 min
Caesar Salad mit Pfeffer-Erdbeeren
40 min