Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat
TM6

Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat

4.9 (55 ocen)

Składniki

  • 200 g Fenchel, in feinen Streifen (2-3 mm)
  • 30 g Orangensaft
  • 20 g Orangenmarmelade
  • 30 g Balsamico, hell
  • ½ TL Senf
  • ¾ TL Salz
  • ¼ TL Chiliflocken
  • 50 g Öl
  • 1270 g Wasser
  • 30 g Zitronensaft
  • 600 g Jakobsmuscheln
  • 20 g Butter
  • ½ Vanilleschote, halbiert
  • Salz zum Würzen
  • Öl zum Braten
  • 120 g Rucola, fein
  • 2 Orangen, filetiert

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1439 kJ / 344 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy