Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 1 Zwiebel, geviertelt (à ca. 100 g)
- 500 g frische Eierschwammerl, halbiert
- 100 - 125 g Speckwürfel
- 25 g Butter, in Stücken
- 150 g Magertopfen
- 100 g Sauerrahm
- ¼ - ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- ½ TL Paprikapulver, edelsüß
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Oregano, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 347 kJ / 83 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Leberreis
35min
Kapern-Ei Aufstrich
25min
Tagliatelle mit Schwammerlragout und Salbeipesto
35min
Marinierte Schwammerl in Öl
48u. 30min
Frühlingsaufstrich
20 min
Käse-Leberkäse
14h 15min
Leichte Käsesuppe
25min
Schinkenaufstrich
10min
Kürbiskernaufstrich
5min
Thunfischaufstrich
10min
Wurstaufstrich
10min
Eiaufstrich mit Topfen
10min