Urządzenia i Akcesoria
Sernik nowojorski
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 7 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia boków tortownicy
-
150 g herbatników pełnoziarnistych
Sernik
-
150 g cukru
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
750 g serka kremowego śmietankowego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki
-
30 g mąki pszennej tortowej
-
3 jajka
-
250 g śmietany, 18% tłuszczu
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
331.9 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
1756.1 kJ /
419.7 kcal
Tłuszcz
33.9 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
18.5 g
Węglowodany
23.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Limonkowy sernik na zimno
6 godz. 45 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Tarta cytrynowa z bezą
2 godz. 30 min
Sernik z ricotty z jabłkami
6 godz.
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Sernik jogurtowy
8 godz.
Sernikobrownie z malinami
6 godz. 40 min
Sernik gianduia
11 godz.
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 godz. 25 min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.
Sernik baskijski
3 godz. 15 min
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min