Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
- 80 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia boków tortownicy
- 150 g herbatników pełnoziarnistych
Sernik
- 150 g cukru
- 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 750 g serka kremowego, śmietankowego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki
- 30 g mąki pszennej, tortowej
- 3 jajka
- 250 g śmietany, 18% tłuszczu
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1756.1 kJ / 419.7 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 33.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 331.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sernik z ricotty z jabłkami
6 Std.
Tarta à la banoffee pie
2h 40min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Świąteczny sernik Speculoos
8 Std. 40 Min
Brownie z gruszkami
1h 15min
Sernik gianduia
11 Std.
Sernikobrownie z malinami
6 Std. 40 Min
Sernik tiramisu
12h 15min
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 Std.
Sernik baskijski
3 Std. 15 Min