
Urządzenia i Akcesoria
Sernik nowojorski
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 7 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia boków tortownicy
-
150 g herbatników pełnoziarnistych
Sernik
-
150 g cukru
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
750 g serka kremowego śmietankowego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki
-
30 g mąki pszennej tortowej
-
3 jajka
-
250 g śmietany, 18% tłuszczu
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
419.7 kcal /
1756.1 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
33.9 g
Węglowodany
23.6 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
18.5 g
Sód
331.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska