
Urządzenia i Akcesoria
Sernik nowojorski
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 7 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia boków tortownicy80 g
-
herbatników pełnoziarnistych150 g
Sernik
-
cukru150 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek10 g
-
serka kremowego śmietankowego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki750 g
-
mąki pszennej tortowej30 g
-
jajka3
-
śmietany, 18% tłuszczu250 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
419.7 kcal /
1756.1 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
33.9 g
Węglowodany
23.6 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
18.5 g
Sód
331.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 godz. 10 min
Sernik baskijski
3 godz. 15 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Sernik z ricotty z jabłkami
6 godz.
Sernik gianduia
11 godz.
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Sernik truskawkowy na zimno
8 godz. 30 min
Sernikobrownie z malinami
6 godz. 40 min
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 godz. 25 min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.