![Tacos de lechuga al Varoma Tacos de lechuga al Varoma](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c729e8bf-f955-47c8-8d0f-a15097a20967/Derivates/ee8060a4-4934-4092-be60-b9374aa666cf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de zanahorias, en cuartos
- 100 g de champiñones
- 25 g de cebolla
- 1 diente de ajo, pelado
- 100 g de jitomate guaje, en cuartos
- ½ cdita de pimienta molida, o al gusto
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 1 cda de concentrado de caldo de pollo
- 15 g de aceite de oliva extra virgen
- 150 g de tocino ahumado en cubos
- 1 lechuga francesa, grande
- 500 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 790 kJ / 188 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 359 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz asiático con verduras TM6
30min
Tepanyaki de pollo y verduras con arroz salvaje
45min
Ensalada de pollo con quinoa
40min
Crema vegana de cilantro y espinacas
25min
Tortitas de lentejas y sopa de calabacitas
1h 30min
Jitomates rellenos de atún, calabacita y menta
30min
Enchiladas poblanas veganas
40min
Ensalada de nopales
20min
Sopa de pera y papa
30min
Sopa de espinaca, tostadas de pollo al cilantro y bizcocho de guayaba TM6
1h 30min
Noodles de tapioca en caldo de ajo rostizado
1h 35min
Fondo vegetariano
1h 35min