Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 125 g de beurre doux, détaillé en morceaux
- 125 g de sucre en poudre
- 1 œuf
La garniture
- 50 g de beurre mou
- 75 g de sucre en poudre
- 75 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 1 œuf
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 50 g de pignons de pin
- 50 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2308 kJ / 552 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake weekend épicé à l'orange
55min
Cake orange-pavot
1 Std. 15 Min
Gâteau tout citron
55min
Rivani (gâteau de semoule à l'orange)
1 Std. 15 Min
Patoudas (biscuits fourrés aux fruits secs)
1h 10min
Dundee cake (gâteau écossais)
3h 5min
Cake à la noix de coco
55min
Fenetra de Toulouse
1h 30min
Croustade aux pommes
50min
Tarte chocolat café
3h 15min
Cake citron-pavot
1 godz. 45 min
Gâteau de semoule à l'orange
6h 45min