![Tarte à la fleur d'oranger Tarte à la fleur d'oranger](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B30F9221-017A-4CD0-9452-F4F8309A2797/Derivates/EDE16007-48D3-4478-AEFF-23078C936675.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 125 g de beurre doux, détaillé en morceaux
- 125 g de sucre en poudre
- 1 œuf
La garniture
- 50 g de beurre mou
- 75 g de sucre en poudre
- 75 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 1 œuf
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 50 g de pignons de pin
- 50 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2308 kJ / 552 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fiadone
55 Min
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55 Min
Briouats
35min
Gâteau de Santiago
35min
Gâteau de raisin à l'huile d'olive
1 Std. 15 Min
Pain de Gênes
1j
Gâteau de semoule à l'orange
6h 45min
Gâteau magique au citron
3sa 15 dk
Cobbler aux pommes
1 godz. 40 min
Moelleux noisettes-citron
1 Std. 5 Min
Gâteau tout citron
55 Min
Gâteau à l'ananas caramélisé
40min