Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g de farine de blé
- 115 g de farine de maïs
- 3 sachets de levure chimique
- 2 pincées de sel
- 200 g d'huile de pépins de raisin, et un peu pour le moule
- 235 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1687.6 kJ / 396.6 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4 Std.
Pain énergie aux graines
7 Std. 25 Min
Petits pains au muesli
1 Std. 40 Min
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain de seigle
2h 40min
Pain de seigle scandinave
26 godz.
Pain d'épices de Noël (Pologne)
1 Std. 25 Min
Pains de seigle à la banane
1 Std. 45 Min
Pain au yaourt
1 Std. 50 Min
Pain de mie aux graines
6 Std.
Pains au maïs
3 Std. 20 Min
Le pain bénit
2 Std. 30 Min