Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 petits pains durs, coupés en morceaux (250 g)
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 6 brins de persil frais équeutés
- 25 g de beurre
- 200 g de lait
- 3 œufs
- 1 ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- huile neutre, pour le Varoma et le plateau vapeur
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 850 kJ / 203 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de pain au reblochon
35 Min
Café Disaronno
10 min
Milla de potiron
1h 10 min
Nikumans
1j 30 menit
Pains à la pomme de terre
12h 45min
Sucre baies de goji
5 min
Petits pains vapeur
2j 10 menit
Schiacciatina
2 godz. 20 min
Bouillon de poule aux boulettes de pain
1h 10 min
Focaccia à l'oignon
3h 15min
Gnocchi de pomme de terre farcis aux courgettes
1 Std. 15 Min
Brioche au potiron
3h 45min