Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'eau, à température ambiante
- 25 g d'huile végétale
- 200 g de farine à pain, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 5 g de levure boulangère fraîche
- ½ c. à café de gros sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 472 kJ / 113 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Roulé de potiron
1 godz. 30 min
Pains au lait fourrés (Découverte)
45 min
Comme un biscuit BN®
1 godz. 30 min
Ficelles apéro (Plaisir)
1h 15min
Petits pains au lait hérissons
2h 35min
Pâte à tartiner express
15 Min
Bretzel
1 godz. 10 min
Pain de mie moelleux
3h 25min
Roulé au fromage et au jambon
40 min
Mikados multicolores
1 godz. 45 min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1 godz. 30 min
Langues de chat à la vanille
15 Min