![Sablés d'antan Sablés d'antan](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/92B916B9-30BC-42CA-9B0B-211173DEFC76/Derivates/BFD27492-264E-42F7-915D-5C0B99FBBAF4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'un citron jaune non traité
- le zeste d'une orange non traitée
- 125 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 65 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée d'anis vert en poudre
- 125 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 15 g d'eau de fleur d'oranger
- 1 c. à café de kirsch (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 155 kJ / 37 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sablés au chocolat
50 min
Madeleines
30 min
Biscuits aux épices et au miel
3h 40min
Petits biscuits aux agrumes
1h 40min
Etoiles sablées aux fruits secs
2 Std. 30 Min
Sablés bretons
50 min
Gâteau roulé à la confiture
30 min
Gâteau surprise
12h
Gâteau de Savoie
55min
Sablés viennois au chocolat
50 min
Cupcakes de Noël
2h 25min
Meringue classique
3h 25min