Quebra-nozes

Quebra-nozes

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
12 unidades

Składniki

Biga
  • água à temperatura ambiente
    110 g
  • fermento de padeiro fresco (1 g aprox.)
    1 pedaço pequeno
  • farinha tipo 65
    150 g
Massa-mãe de centeio
  • água
    130 g
  • isco (massa-mãe de centeio) (ver dica)
    10 g
  • farinha de centeio tipo 130
    100 g
Massa demolhada a frio
  • ameixa seca s/ caroço cortada em pedaços
    40 g
  • figo seco cortado em pedaços
    40 g
  • avelã s/ pele torrada (ver dica)
    60 g
  • água fria
    80 g
Massa principal
  • Azeite q.b. p/ untar
  • avelã s/ pele torrada (ver dica)
    50 g
  • água fria, mais q.b. p/ pincelar e p/ vapor
    50 g
  • fermento de padeiro fresco
    5 g
  • farinha de centeio tipo 70
    100 g
  • farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
    110 g
  • sal
    2 c. chá de
  • sementes de funcho secas
    1 ½ c. chá de
  • erva-doce
    ¼ c. chá de
  • óleo vegetal
    10 g

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 212 kcal / 864 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...