Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- Manteiga q.b. p/ untar
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ humedecer
Recheio
- 100 g açúcar
- 100 g amêndoa s/ pele
- 10 g amido de milho
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 100 g manteiga
- 10 g rum
- 1 ovo
- 10 ameixas cortadas em gomos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolachas de chocolate branco
2 Std. 40 Min
Quadrados de alperce e pistácio
Ninguna valoración
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48u.
Blättertorte
2 Std.
Tronco nevado de Natal
1小时
Tarte de limão e maracujá
1小时
Bolo de chocolate merengado
4 Std. 30 Min
Peras em calda com molho de chocolate
45 Min
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2 Std. 40 Min
Tarte de romã e chocolate
1h 20min
Bolo de maçã, amêndoa e aveia
45 Min
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1小时