Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ovos
- 6 ovos médios, frios
- 1000 g água
Ninhos
- 250 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 30 g azeite
- 120 g água
- ½ c. chá de sal
Salada
- 2 pés de salsa, só as folhas
- 20 g chalota
- 30 g natas azedas (12% gordura)
- 10 g mostarda
- 10 g maionese (ver dica)
- 10 g vinagre
- 2 pitadas de pimenta preta
- 1 c. chá de sal
- Cebolinho q.b. p/ decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 591.3 kJ / 141.3 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 143.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Profiteroles
1 Std. 30 Min
Ovos-moles de 6 gemas
40min
Ovos-moles de 12 gemas
40min
Duchesses
2 Std.
Ninhos de batata com crème-fraîche e salmão fumado
2 godz. 40 min
Cocottes com ovo, ervilhas e presunto
30min
Fajitas de camarão, guacamole com iogurte e rebentos de soja
25 min
Mini pavlovas com três recheios
5 Std.
Tártaro de salmão com ovo e abacate
45min
Nacos de vitela no pão
6 Std. 30 Min
Cogumelos recheados com bacon e alheira e arroz de grelos
45min
Almôndegas com molho de tomate e puré de batata
45min