Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 5 fatias de bacon
- 300 g farinha tipo 65
- 120 g manteiga
- 60 g água
Recheio
- 200 g queijo-creme
- 10 g azeite
- 2 c. chá de mostarda
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 12 fatias de presunto serrano
- 12 figos cortados em quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2869.1 kJ / 685.7 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 57.9 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1495.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blinis com tomilho limão e salmão marinado
72 godz.
Pão de alho com guacamole
25 Min
Cogumelos recheados com queijo picante
40 Min
Queijo camembert com cobertura de frutos secos
15 Min
Queijo camembert com cobertura de arandos
15 Min
Pão recheado com queijo mozarela
45 Min
Salada de bulgur com grão-de-bico e pera rocha
30 Min
Sopa de meloa
1j
Peru Wellington com batatas Duchesse
2h 15 min
Fricassé de camarão-tigre
35 Min
Salmão com crosta de amêndoa e puré de ervilhas e espinafres
50 Min
Patê de sardinha
5 Min