Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 550 g massa folhada
- 400 g água
- 16 ovos de codorniz
- 30 g azeite
- 80 g chalota
- 2 dentes de alho
- 2 pés de tomilho, só as folhas
- 5 g salsa
- 20 g vinho branco
- 600 g carne de borrego picada
- 3 ovos
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1062.9 kJ / 254 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 352.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquetes
3j
Pastéis de massa tenra
3j
Empada de galinha
2 Std.
Empadas de carne de porco
2 Std. 5 Min
Capão com recheio de miúdos e de castanhas e batatas de rebolão
11 godz. 40 min
Rissóis de polvo
1j 30 menit
Pastéis de massa tenra de alheira
35 Min
Rissóis de camarão
1j 30 menit
Tarte de bacalhau e rosti de batata
1h 23 min
Pataniscas de bacalhau
50 Min
Empada de pato com alho francês
13h 10 min
Empadas de camarão
50 Min