Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 550 g massa folhada
- 400 g água
- 16 ovos de codorniz
- 30 g azeite
- 80 g chalota
- 2 dentes de alho
- 2 pés de tomilho, só as folhas
- 5 g salsa
- 20 g vinho branco
- 600 g carne de borrego picada
- 3 ovos
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1062.9 kJ / 254 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 352.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadas de carne de porco
2 godz. 5 min
Massa para bolos secos ou base de tarte doce sem glúten
2h 45 min
Folar da ressurreição
8h 10min
Sonhos
1 Std. 10 Min
Crepes de camarão e legumes
55 Min
Rissóis de camarão
1h 30min
Empada de caça
48h
Pastéis de massa tenra de alheira
35 min
Coscorões
2h 30min
Bolo de Baptizado
2h 30min
Pastéis de massa tenra
3h
Empadas de frango e cogumelos
1h 30min