Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa fervida
- 100 g centeio em grão
- 350 g água
- 30 g sementes de linhaça
- 50 g flocos de aveia
- 50 g amendoim torrado em óleo ou seco s/ sal
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 220 g água fria, mais q.b. p/ vapor e p/ borrifar
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 450 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 15 g manteiga s/ sal fria
- 2 c. chá de sal
- Sementes de girassol q.b. p/ envolver
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 933 kJ / 223 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pãezinhos de muesli
15 Std. 30 Min
Bijoux de trigo e centeio
15h 20min
Bijoux de espelta
14 Std. 30 Min
Pão de iogurte
14 godz. 50 min
Nuvem de espelta
16h 30min
Pão branco
15 godz.
Pão Venezia
17h 10min
Pão de especiarias
Brak ocen
Massa-mãe em pó
24 Std.
Massa-mãe
360h
Coroa de espelta
4h
Carcaças de espelta
23h 40min