Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g farinha tipo 65
- 150 g manteiga
- 10 g conhaque
- 1 pitada de sal
- 2 gemas de ovo
Recheio
- 150 g queijo ricota
- 1 pitada de sal
- 15 g azeitonas verdes s/ caroço
- ½ malagueta cortada dem pedaços (opcjonalnie)
- ½ c. chá de orégãos
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1010.6 kJ / 241.5 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 69.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empada vegetariana
1h 25min
Pasta Umami
5 Min
Empadinhas de Brie com molho chili e doce de framboesa
2h 15min
Crocante de chocolate com framboesa
3 Std.
Crocante mediterrânico
50min
Margarita de toranja e romã
Brak ocen
Crackers salgadas
30min
Ramequim de legumes
1h 25min
Arancini
1 Std. 20 Min
Tigela Benedict
50min
Ratatouille em massa folhada
50min
Empada Galega
35min