Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g farinha tipo 65
- 150 g manteiga
- 10 g conhaque
- 1 pitada de sal
- 2 gemas de ovo
Recheio
- 150 g queijo ricota
- 1 pitada de sal
- 15 g azeitonas verdes s/ caroço
- ½ malagueta cortada dem pedaços (opcjonalnie)
- ½ c. chá de orégãos
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1010.6 kJ / 241.5 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 69.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Molho holandês
10min
Molho béarnaise
15min
Cocotes
40 min
Pão recheado com queijo mozarela
45 min
Focaccia recheada
1h 25min
Risoto de alcachofra
30 min
Quiche de três tomates
1h 5min
Tarte Tatin de pera
1h 30min
Pão de ervas aromáticas
1h 40min
Coroa recheada
1 Std. 50 Min
Tarte crumble de ruibarbo, frutos vermelhos e pera
1 Std. 20 Min
Risoto com cebola caramelizada
1h