Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 - 280 g água (ver dica)
- 15 g fermento de padeiro fresco esfarelado
-
30
g mel
lub 30 g açúcar amarelo - 250 g farinha tipo 65
- 250 g farinha de trigo integral
- 20 g azeite
- 20 g avelã
- 20 g noz em metades
- 80 g frutos secos variados (arandos, ameixa, figo, alperce, maçã, etc.), cortados em pedaços
- ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 40 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão da terra
1 Std. 35 Min
Pão de centeio e noz
1sa 25 dk
Pão de mistura simples
3u. 40min
Pão norueguês
55min
Pão de centeio e aveia
1 Std. 30 Min
Massa-mãe de centeio
120h 20 min
Pão duplo de centeio e espelta
Brak ocen
Pão de iogurte
50min
Pão de alfarroba com alperces e amêndoa
3sa 15 dk
Pão de alfarroba
1 Std. 35 Min
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2 Std.
Pão de nozes
1h 55min