Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa-mãe de trigo
- 100 g água
- 10 g isco (massa-mãe de trigo)
- 100 g farinha tipo 65
Batatas cozidas
- 600 g água
- 180 g batata farinhenta c/ casca cortada em metades
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 300 g água, mais q.b. p/ vapor
- 80 g farinha de centeio tipo 130
- 460 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 2 c. chá de sal
- 10 g mel
- 15 g manteiga s/ sal
- 20 g fécula de batata
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 769 kJ / 188 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Pão de água com massa-mãe
21 Std.
Pão branco
15h
Broa de milho e centeio com massa-mãe
18h
Bijoux de trigo e centeio
15 Std. 20 Min
Massa-mãe
360h
Cassata de framboesa, natas e pêssego
7 godz.
Carcaças de espelta
23 Std. 40 Min
Pão de iogurte
14 Std. 50 Min
Pão mediterrânico de quark e ervas
16 Std. 40 Min
Massa-mãe em pó
24h
Pão rústico suíço
25 godz. 20 min
Pão Venezia
17h 10min