Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g chocolate p/ culinária (70% cacau) partido em pedaços
- 15 g cacau em pó
- Piripíri em pó q.b.
- 280 g amêndoa torrada s/ pele
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2573 kJ / 616 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Queijo fresco
48h
Queijo fresco e pão de cereais
48h
Arrepiados de Almoster
1u. 20min
Bolo-rainha
1u. 20min
Lemon curd
20min
Amêndoas de chocolate de leite e café
30min
Amêndoas de chocolate branco e coco
30min
Gelado de caramelo salgado
14 Std.
Torta de claras com manga
30min
Pão de alfarroba com alperces e amêndoa
3h 15min
Dedos de amêndoa
2u.
Power balls
10min