Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g beterraba crua cortada em dedos grossos
- 150 g abóbora cortada em dedos grossos
- 150 g curgete cortada em dedos grossos
- 150 g feijão-verde redondo fresco
- 1 pé de rosmaninho
- 1 pé de tomilho
- 1 pé de salva fresca
- 1 pé de hortelã
- 1 c. chá de sementes de coentros
- 1 c. chá de cominhos
- 1 c. chá de pimenta preta em grão
- 3 vagens de cardamomo abertas
- Cubos de gelo q.b. p/ arrefecer
- 1000 g água
- 3 c. chá de sal
- 750 g azeite
-
350
g vinagre de xerez
lub 350 g vinagre de vinho tinto - 1 limão, só a raspa
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 7265 kJ / 1738 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 189 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de outono
1 Std. 10 Min
Piza fresca com pesto de pistácio
40 Min
Substituto caseiro de sal
35min
Rissóis de polvo
1 Std. 30 Min
Chutney de tomate verde
40 Min
Baba ghanoush de abóbora
35min
Guacamole picante de ervilhas
30 Min
Trifle de alperce, iogurte de baunilha e palitos la reine
1 Std. 30 Min
Bochechas de porco em vinho tinto em sous-vide
8 Std. 45 Min
Granita de ananás e lima
10 Min
Tarteletes doces de tomate
Brak ocen
Pastéis de massa tenra de alheira
35min