Wersje kompatybilne
Croquembouche com creme de laranja e chocolate negro
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa choux
- 350 g ovos batidos (6 ovos médios aprox.)
- 300 g água
- 160 g manteiga s/ sal cortada em pedaços
- ½ c. chá de sal
- 20 g açúcar
- 240 g farinha
Creme de laranja
- 140 g açúcar
- 2 c. sopa de raspa de laranja (2 laranjas aprox.)
- 1000 g leite gordo
- 100 g amido de milho
- 8 ovos
- 2 c. chá de extrato de baunilha
Chocolate derretido
- 500 g chocolate para culinária partido em pedaços
Montagem
- 50 g açúcar em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2027.5 kJ / 484.6 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 156.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quindins
1h
Pão-de-ló de Alfeizerão
45 min
Ovos-moles de 6 gemas
40 min
Profiteroles
1h 30 min
Bolas de berlim com custard de baunilha
4 Std. 20 Min
Ovos-moles de 12 gemas
40 min
Ovos-moles de 8 gemas
45 min
Éclaires com creme de caramelo e cobertura de café
2h
Torta de tiramisu
3 Std.
Macarons em forma de coração
1h 30 min
Segredinhos
40 min
Mil-folhas
5 Std.