Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 120 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 120 g de sucre en poudre
- 2 oranges non traitées
- 2 œufs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2049.2 kJ / 491.5 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 24.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau noix-chocolat
2h 45 min
Cake au chocolat au cœur de vanille
1j 20 menit
Gâteau à l'orange
1j
Gâteau de Pâques
1h 50min
Gâteau chocolat-abricot
2j
Gâteau aux kakis
50 menit
Gâteau aux framboises et aux noisettes
1j
Gâteau gourmand au chocolat noir
1h 10 min
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55 Min
Gâteau aux poires et aux amandes
1h 50min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55 Min
Gâteau pommes-cannelle
1j