![Cake vanille-caramel au beurre salé Cake vanille-caramel au beurre salé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ca365363-bcef-4b1f-a486-882f60866173/Derivates/e93f343d-3b26-424e-81c1-d253c887bff5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre, et un peu pour le moule
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 80 g de caramel au beurre salé
- 4 œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 20 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- ½ c. à café de vanille en poudre
- 1 sachet de sucre vanillé (7,5 g)
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1331.3 kJ / 318.4 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 306.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau moelleux au pavot et au citron
40 мин.
Cake aux pommes
1 godz.
Moelleux au chocolat au lait
1 godz.
Cake à la vanille
1 godz.
Cake au citron vert
1 godz.
Quatre-quarts au citron très doux
1 godz.
Gâteau coton
1ч. 45 мин.
Biscuit roulé aux fraises
3ч.
Gâteau au chocolat meringué et caramel au café
2h 30min
Gâteau au caramel
3h 50min
Cake aux pépites de chocolat et aux abricots
1 godz. 10 min
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1 godz.