Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre, et un peu pour le moule
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 80 g de caramel au beurre salé
- 4 œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 20 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- ½ c. à café de vanille en poudre
- 1 sachet de sucre vanillé (7,5 g)
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1331.3 kJ / 318.4 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 306.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau coton
1h 45min
Moelleux aux pommes
1 Std.
Cake à la vanille
1 Std.
Gâteau moelleux au caramel salé
1h 40min
Gâteau au caramel
3h 50min
Quatre-quarts au citron très doux
1 Std.
Financiers au citron
40min
Cake aux 3 fromages
50min
Cake fondant au chocolat
35min
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50min
Cake aux pommes
1 Std.
Crousti-moelleux aux pommes
1 Std.