Roulé de saumon et pamplemousse, crème ciboulette

Roulé de saumon et pamplemousse, crème ciboulette

4.4 116 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
16 parts

Składniki

Le sablé parmesan et sarrasin
  • de parmesan coupé en morceaux
    130 g
  • de farine de sarrasin
    70 g
  • de farine de blé
    120 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    100 g
Le roulé de saumon
  • de fromage frais type Philadelphia, très froid
    100 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
    50 g
  • de jus de citron
    30 g
  • de ciboulette fraîche ciselée
    10 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de saumon fumé
    8 tranche
  • pamplemousses roses détaillés en suprêmes
    2

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 193 kcal / 809 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 12.7 g
Węglowodany 9.8 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...