Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pipirrana
- 1 huevo duro
- 80 g de pimiento verde italiano en trozos de aprox. 3 cm
- 80 g de cebolleta en trozos de aprox. 3 cm
- 100 g de tomate maduro sin piel ni semillas en trozos
- 1 pellizco de sal
- 20 g de aceite de oliva
- 5 g de vinagre
Salmorejo
- 100 g de aceite de oliva
- 1 diente de ajo
- 1000 g de tomates maduros en cuartos
- 1 cucharadita de sal
- 150 g de miga de pan blanco
- 30 g de vinagre
Para servir
- 2 latas de caballa en aceite escurrida (aprox. 120 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1408 kJ / 337 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 676 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porra antequerana
1 godz. 10 min
Ensalada de judías blancas con aliño de pipirrana
15 Min
Salmorejo
10 min
Salmorejo para dos
45min
Sopa de ajo con picadillo
40min
Gazpacho
10 min
Gazpacho de melón
15 Min
Asadillo manchego
4 Std. 15 Min
Salmorejo de atún ligero
1 godz. 10 min
Gazpachuelo
35min
Ensalada de salmorejo, ventresca y pimiento
45min
Migas con pimientos de Padrón
30min