Salmorejo con pipirrana y caballa

Salmorejo con pipirrana y caballa

4.7 111 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
6 raciones

Składniki

Pipirrana
  • 1 huevo duro
  • 80 g de pimiento verde italiano en trozos de aprox. 3 cm
  • 80 g de cebolleta en trozos de aprox. 3 cm
  • 100 g de tomate maduro sin piel ni semillas en trozos
  • 1 pellizco de sal
  • 20 g de aceite de oliva
  • 5 g de vinagre
Salmorejo
  • 100 g de aceite de oliva
  • 1 diente de ajo
  • 1000 g de tomates maduros en cuartos
  • 1 cucharadita de sal
  • 150 g de miga de pan blanco
  • 30 g de vinagre
Para servir
  • 2 latas de caballa en aceite escurrida (aprox. 120 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 676 mg
Białko 8.2 g
Kalorie 1408 kJ / 337 kcal
Tłuszcz 25.1 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 19.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...