Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fumet de rape y gambas
- 250 g de gambas arroceras crudas
- 1 rape entero de aprox. 1000 g
- 2 dientes de ajo
- 150 g de cebolla
- 1200 g de agua
Fideos a banda con rape
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 40 g de cebolla
- 1 - 2 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 1 cucharadita de sal
-
300
g de fideos gruesos
lub 300 g de fideos de fideuá - 1 - 2 pellizcos de hebras de azafrán
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2453 kJ / 587 kcal
- Białko
- 48.01 g
- Węglowodany
- 58.3 g
- Tłuszcz
- 17.96 g
- Błonnik
- 4.95 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao al horno estilo mediterráneo
1h 30min
Garbanzos con rape y crujiente de cecina
50min
Arroz con cebolla y bacalao para dos
35min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Guiso de sepia con patatas
1 godz.
Cazuela de fideos con langostinos
40min
Arroz de alcachofas y bacalao (Cocción de arroz)
50min
Arroz con rape y gambas
30 min
Fideuá de marisco del senyoret
1h 10min
Arroz negro con gambones y sepia
45 min
Fideuá negra de sepia y gambas XXL
1 godz. 20 min
Arroz con sepia y cigalas
1 godz.