Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fumet de rape y gambas
- 250 g de gambas arroceras crudas
- 1 rape entero de aprox. 1000 g
- 2 dientes de ajo
- 150 g de cebolla
- 1200 g de agua
Fideos a banda con rape
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 40 g de cebolla
- 1 - 2 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 1 cucharadita de sal
-
300
g de fideos gruesos
lub 300 g de fideos de fideuá - 1 - 2 pellizcos de hebras de azafrán
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2453 kJ / 587 kcal
- Białko
- 48.01 g
- Węglowodany
- 58.3 g
- Tłuszcz
- 17.96 g
- Błonnik
- 4.95 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cazuela de rape rusadir
1 godz.
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Allipebre de rape
45 min
Sepia en salsa de verduras con guarnición de arroz
45 min
Arroz meloso negro de sepia con pimientos amarillos
1h 15min
Fideuá de marisco del senyoret
1h 10min
Arroz con rape y gambas
30 min
Arroz de marisco del senyoret (Cocción de arroz)
1h 25min
Fideuá negra de sepia y gambas XXL
1h 20min
Paella del senyoret
1 Std. 30 Min
Arroz con sepia y cigalas
1 godz.
Arroz negro con gambones y sepia
45 min