Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
1º tabuleiro
- Manteiga q.b. p/ untar
- 10 g amido de milho
- 10 g vinagre de vinho branco
- 300 g claras de ovo (9 unid. aprox.)
- 300 g açúcar
Recheio
- 250 g açúcar
- 6 claras de ovo
2º tabuleiro
- Manteiga q.b. p/ untar
- 10 g amido de milho
- 10 g vinagre de vinho branco
- 300 g claras de ovo (9 unid. aprox.)
- 300 g açúcar
- 800 g ameixa variada
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1439.3 kJ / 344 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 80.2 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 105.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmelada de maçã reineta
1h 10min
Compota de maçã e cenoura
50min
Pudim de leite condensado e café
1h
Doce de morango e maçã
35min
Pudim de laranja
5 godz.
Croissants com mousse de atum
2 Std. 50 Min
Papas de sarrabulho
1h 25min
Aletria de laranja
40min
Leite-creme conventual
15 min
Pastéis de arroz da Graciosa
8 Std.
Molho de ameixa à chinesa
40min
Geleia de maçã
10 Std.