![Pommes de terre farcies au chorizo Pommes de terre farcies au chorizo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2f294a81-7bca-4675-8395-15b74b72ad9f/Derivates/d4f8a890-2615-4eea-a2c2-30eedcd55f82.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de parmesan, coupé en morceaux
- 500 g d'eau
- 800 g de pommes de terre de taille moyenne, non épluchées et coupées en deux dans la longueur
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 150 g de chorizo, détaillé en cubes
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 879.5 kJ / 210.6 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 405.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pommes de terre farcies façon raclette
1 godz. 20 min
Tarte chorizo-tomate
1 Std. 15 Min
Gratin au lard
2 godz. 25 min
Friands au boudin blanc et échalotes
2 Std.
Tartines "croque-monsieur"
25 min
Crapiauds aux lardons et à La Vache qui rit®
40min
Galette fourrée jambon-champignons
40min
Burger de pomme de terre
45 min
Poulet au speck, mozzarella et tomates
35min
Tartine au crottin de Chavignol façon flammekueche
25 min
Boulettes de bœuf à la mozzarella
35min
Gratin de chou-fleur et chorizo
1 godz.