Wersje kompatybilne
Tartine au crottin de Chavignol façon flammekueche
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de crottins de Chavignol, coupés en morceaux
- 80 g de mozzarella à cuire, coupée en morceaux
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g de lardons fumés
- 8 tranches de pain de campagne
- 50 g de vin blanc
- 150 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 8 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1178.1 kJ / 281.9 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pommes de terre farcies façon raclette
1j 20 menit
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1 Std. 15 Min
Feuilleté de poireau au camembert
55 Min
Tourte à la tomme de brebis et au jambon cru
1h 55min
Muffins au crottin de Chavignol
1j
Croque-campagne au comté
40 min
Tartines "croque-monsieur"
25 min
Salade au bacon et à la pomme
20 min
Petit flan au pont-l'évêque et aux lardons
45 Min
Feuilleté comtois
1 godz. 5 min
Bruschettas jambon fumé, tomate et basilic
15min
Tartines aux comté, parmesan, lardons et roquette
25 min