Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à café de sel
- 500 g d'eau
- 700 g de pommes de terre, épluchées et entières
- 1 camembert au lait cru bien fait (250 g)
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1441 kJ / 344 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
Alternatywne przepisy
Coquillettes chorizo-comté
15min
Sorbet Tagada
12u. 25min
Risotto crémeux au camembert
35min
Gratin de pain au reblochon
35min
Fondue-raclette au mont-d'or
35min
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1h 15min
Gratin crémeux à la normande
1h 5min
Chèvre-poivron
15min
Croque-cake
50min
Roulé au fromage et au jambon
40min
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1h
Fondue savoyarde
15min