Wersje kompatybilne
Zupa gulaszowa z ciecierzycą i cielęciną (dla dzieci)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 15 g oliwy z oliwek
- 80 g cukinii, obranej, pokrojonej na ok. 1.5 cm kawałki
-
50
g zielonej fasolki mamut, świeżej, pokrojonej na kawałki, bez łyka
lub 50 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, bez łyka - 70 g ziemniaka, pokrojonego na ok. 1.5 cm kawałki
- 400 g wody
- 100 g cielęciny, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na ok. 1.5 cm kawałki
- 30 g serka kremowego (opcjonalnie)
- 60 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 528.5 kJ / 126.5 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane z zieloną fasolką, marchewką i kurczakiem (dla dzieci)
35min
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci)
45min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25min
Purée z warzyw i soczewicy (dla dzieci)
35min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1h
Cielęcina z warzywami (dla dzieci)
50min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1h 35min
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
30min
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
35min
Zupa krem z soczewicy (dla dzieci)
35min
Purée ziemniaczane z łososiem (dla dzieci)
45min
Wołowina z warzywami i płatkami ryżowymi (dla dzieci)
25min