Zupa gulaszowa z ciecierzycą i cielęciną (dla dzieci)

Zupa gulaszowa z ciecierzycą i cielęciną (dla dzieci)

4.5 59 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • pora pokrojonego w 1 cm plastry
    50 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    50 g
  • oliwy z oliwek
    15 g
  • cukinii obranej, pokrojonej na ok. 1.5 cm kawałki
    80 g
  • zielonej fasolki mamut, świeżej pokrojonej na kawałki, bez łyka
    50 g
    50 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, bez łyka
  • ziemniaka pokrojonego na ok. 1.5 cm kawałki
    70 g
  • wody
    400 g
  • cielęciny bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na ok. 1.5 cm kawałki
    100 g
  • serka kremowego (opcjonalnie)
    30 g
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 126.5 kcal / 528.5 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 6.6 g
Węglowodany 10.5 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...