Zupa gulaszowa z ciecierzycą i cielęciną
TM5 TM6

Zupa gulaszowa z ciecierzycą i cielęciną

Składniki

  • 50 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 80 g cukinii, obranej, pokrojonej na ok. 1.5 cm kawałki
  • 50 g zielonej fasolki mamut, świeżej, pokrojonej na kawałki, bez łyka
  • 70 g ziemniaka, pokrojonego na ok. 1.5 cm kawałki
  • 400 g wody
  • 100 g cielęciny, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na ok. 1.5 cm kawałki
  • 30 g serka kremowego (opcjonalnie)
  • 60 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
528.5 kJ / 126.5 kcal
Białko
8.5 g
Węglowodany
10.5 g
Tłuszcz
6.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie