Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di cavolo nero a listarelle
- 500 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pasta sfoglia pronta rettangolare
- 200 g di Gorgonzola a pezzi
- latte q.b.
- semi di papavero q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 787.6 kJ / 188.3 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 348.9 mg
Alternatywne przepisy
Crema di cavolo nero e cannellini
50min
Risotto cavolo nero e Castelmagno
35min
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2h
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Minestra di farro, cavolo nero e salsiccia
1h 5min
Quiche ai finocchi e porri
1h 10min
Quiche broccoli e pesto
1h 10min
Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia
1h 15min
Gnocchi al cavolo nero e erbette con crema al taleggio
1h 30min
Lasagne pecorino e cavolo nero
1h 40min
Strudel verza e porri (vegan)
2h
Quiche radicchio e speck
2h 30min