Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sucre à la cannelle
- 80 g de sucre
- 2 bâtons de cannelle (d’env. 5 cm chacun)
Bananes à la sauce coco-cannelle
- 1850 g d'eau
- 1 c. à café rase d'acide ascorbique
- 2 bananes bien mûres (env.100-120 g chacune) coupées en deux
- ½ c. à soupe d'huile de noix de coco pressée à froid
- ½ c. à soupe de chips de noix de coco, grillés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1225.1 kJ / 292.5 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 60.2 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Crevettes au curry
35min
Sorbet aux fraises sur mousse de basilic
5h
Entremet aux pommes cuites-massepain
20 Min
Légumes asiatiques à l'aigre-doux
25 Min
Risotto aux épinards et asperges
40min
Pennette safran et crevettes
30min
Tourte au chocolat-moka
4h 30min
Tartelettes aux fraises
1 Std. 15 Min
Tiramisu fraises-sureau
3h 15min
Mayonnaise à l'ail
10 Min
Beignets de filets de perche
1 Std.
Ragoût de bœuf
1 Std. 50 Min