Bananes à la sauce coco-cannelle

Bananes à la sauce coco-cannelle

3.7 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
2 portions

Składniki

Sucre à la cannelle
  • de sucre
    80 g
  • bâtons de cannelle (d’env. 5 cm chacun)
    2
Bananes à la sauce coco-cannelle
  • d'eau
    1850 g
  • d'acide ascorbique
    1 c. à café rase
    30 g de jus de citron, fraîchement pressé, (équivaut à un demi-citron)
  • bananes bien mûres (env.100-120 g chacune) coupées en deux
    2
  • d'huile de noix de coco pressée à froid
    ½ c. à soupe
  • de chips de noix de coco grillés
    ½ c. à soupe
    ½ c. à soupe de noix de coco, en flocons, grillés

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 292.5 kcal / 1225.1 kJ
Białko 1.2 g
Tłuszcz 4.2 g
Węglowodany 60.2 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 0 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...