![Bananes à la sauce coco-cannelle Bananes à la sauce coco-cannelle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CF785204-7B7D-4B8E-A059-C741A5B21CE2/Derivates/48116143-b8f7-4486-a8b9-6a398d13b61a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sucre à la cannelle
- 80 g de sucre
- 2 bâtons de cannelle (d’env. 5 cm chacun)
Bananes à la sauce coco-cannelle
- 1850 g d'eau
- 1 c. à café rase d'acide ascorbique
- 2 bananes bien mûres (env.100-120 g chacune) coupées en deux
- ½ c. à soupe d'huile de noix de coco pressée à froid
- ½ c. à soupe de chips de noix de coco, grillés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1225.1 kJ / 292.5 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 60.2 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Dim Sum "Shumai" végétariens (raviolis chinois)
1 Std. 45 Min
Cassolette de crevettes et vermicelles
Brak ocen
Menu: Soupe de topinambours, "Beet" Wellington, légumes au four et trifle de pain d'épices
Brak ocen
Séré aux herbes
10min
Crème brûlée
4h 50min
Goulasch
3 Std.
Confiture pomme-pomme de terre
25 Min
Biberlis d'Appenzell
2u. 20min
Pizza quatre saisons
1h 30min
Menu complet: lentilles, filet de porc et salade
2 Std. 40 Min
Yogourt nature
12h
Tourte aux noix de l'Engadine
1 Std. 15 Min