Bananes à la sauce coco-cannelle

Bananes à la sauce coco-cannelle

3.7 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
2 portions

Składniki

Sucre à la cannelle
  • 80 g de sucre
  • 2 bâtons de cannelle (d’env. 5 cm chacun)
Bananes à la sauce coco-cannelle
  • 1850 g d'eau
  • 1 c. à café rase d'acide ascorbique
    30 g de jus de citron, fraîchement pressé, (équivaut à un demi-citron)
  • 2 bananes bien mûres (env.100-120 g chacune) coupées en deux
  • ½ c. à soupe d'huile de noix de coco pressée à froid
  • ½ c. à soupe de chips de noix de coco grillés
    ½ c. à soupe de noix de coco, en flocons, grillés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 0 mg
Białko 1.2 g
Kalorie 1225.1 kJ / 292.5 kcal
Tłuszcz 4.2 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 60.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...