Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de crème glacée à la vanille, en morceaux
- 250 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 40 g de chocolat noir, en morceaux (2 cm)
- 5 glaçons
- 2 bananes, mûres, pelées, coupées en deux (soit env. 200 g)
- 200 g de lait, froid
- 3 c. à soupe d'amandes effilées, grillées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2163 kJ / 519 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vol-au-vent aux quenelles
30min
Frappé fraise-chocolat
10 min
Jus détox pour une peau rayonnante
10 min
Margarita à l'orange sanguine
15min
Séré aux herbes
10 min
Burrito
45min
Cupcakes framboise-coco
2h 20min
Frappuccino
5 min
Soupe au vin de Soleure
1h
Daiquiri aux fraises
10 min
Salmorejo
10 min
Riz Casimir (8 portions)
1h