Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g soybeans
- warm water, to soak
Mantou Buns
- 1 ½ tsp active dry yeast
- 40 g brown sugar
- 265 g water
- 500 g all-purpose flour, plus extra to dust
- 2 tsp vegetable oil, plus extra to grease
- 1 tsp salt
Soya Milk
- 1160 g cold water
- 60 - 85 g sugar, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 937 kJ / 224 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 201 mg
Alternatywne przepisy
Hakka Yam Abacus
20 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Mantou Buns with Soya Milk
1h 35 min
Mantou Buns with Soya Milk (TM5 Metric)
1h 35 min
Spicy Bean Curds
1h 15 min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50min
Tomato-egg soup
20 min
Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
40min
Wholemeal Mantou
1h
Soy milk
24 Std. 30 Min
Mantou buns
1h 30 min