Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1700 g batata cortada em pedaços pequenos
- 900 g cebola cortada em pedaços
- 150 g coentros
- 8 dentes de alho
- 3400 g água
- 70 g azeite, mais q.b. p/ servir
- 3 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 386.4 kJ / 92.4 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 243.6 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de beldroegas e tomate
50min
Sopa alentejana
30min
Creme de coentros
30min
Crème au Moulin Vert
40min
Gaspacho de cenoura
10min
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50min
Sopa de agrião com ovo cozido
45min
Caldo de bacalhau
30min
Tomatada com ovos escalfados
55min
Sopa de cação
40min
Creme de coentros sem batata
30min
Creme de agrião e curgete
35min