Wersje kompatybilne
Trifle de alperce, iogurte de baunilha e palitos la reine
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 - 150 g palitos la reine partidos em pedaços
- 30 g manteiga cortada em pedaços
- 50 g açúcar
- 20 g sumo de limão
- 200 g alperce fresco, s/ caroço, cortado em cubos (1-2 cm)
- 80 g iogurte de baunilha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1141 kJ / 272 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 141 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisú de chocolate e morango
2h
Doce de figo com vinho do Porto
30min
Sobremesa de gelatina
7h
Pudins de laranja a vapor
50min
Mousse de amêndoa
2h
Mousse rápida de framboesa
15min
Creme caseiro da Guarda
25min
Magusto
50min
Tarte de caramelo e baunilha
3h
Smoothie de pinã colada
5min
Mousse de meloa
6 godz. 55 min
Bolo de São Martinho
1h 20min