Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g amêndoa s/ pele
- 270 g açúcar
- 150 g água
- 6 gemas de ovo
- 250 g requeijão
- Amêndoa em palitos, torrada q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1574.6 kJ / 376.4 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 50.6 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 163.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudim de ovos
45 min
Arroz-doce de leite condensado
1h
Caril de lulas com abóbora
30 min
Tarte key lime
40 min
Guisado de porco com puré de batata
9 godz.
Caracóis
1h 30 min
Doce de pêssego e leite condensado
30 min
Rolos de curgete com salmão
25 min
Queijo fresco com salmão e salsa
12h
Salmão com molho árabe
1h 40 min
Camarão salteado em molho de coco caramelizado
25 min
Feijoada à marinheiro
1h