Fondue pomidorowo-serowe z kabanosami
TM6 TM5

Fondue pomidorowo-serowe z kabanosami

2.8 (6 ocen)

Składniki

  • 20 g liści bazylii, świeżych
  • 300 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
  • 150 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 120 g białego wina, wytrawnego
  • 15 g skrobi kukurydzianej
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • kabanosy, pokrojone na kawałki, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
889.9 kJ / 212.7 kcal
Białko
13.2 g
Węglowodany
5.6 g
Tłuszcz
13.9 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Błonnik
0.7 g
Sód
457.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy