Urządzenia i Akcesoria
Fondue pomidorowo-serowe z kabanosami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
20 g liści bazylii, świeżych
-
300 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
150 g przecieru pomidorowego typu passata
-
120 g białego wina, wytrawnego
-
15 g skrobi kukurydzianej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
kabanosy pokrojone na kawałki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
457.3 mg
Białko
13.2 g
Kalorie
889.9 kJ /
212.7 kcal
Tłuszcz
13.9 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
FONDUE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50 min
Nalewka daktylowa
338 godz.
Sól cytrusowa
40 min
Pieprzówka
505 godz. 45 min
Nalewka winogronowo-tymiankowa
388 godz. 10 min
Kminkówka
504 godz. 50 min
Sos romesco
1 godz. 25 min
Aromatyczna nalewka pomarańczowa
337 godz. 40 min
Nalewka cytrusowa
337 godz. 25 min
Nalewka kawowa
337 godz. 45 min
Nalewka herbaciana
386 godz. 10 min
Naleśniki amerykańskie
40 min