Urządzenia i Akcesoria
Fondue pomidorowo-serowe z kabanosami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
20 g liści bazylii, świeżych
-
300 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
150 g przecieru pomidorowego typu passata
-
120 g białego wina, wytrawnego
-
15 g skrobi kukurydzianej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
kabanosy pokrojone na kawałki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
457.3 mg
Białko
13.2 g
Kalorie
889.9 kJ /
212.7 kcal
Tłuszcz
13.9 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
FONDUE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Anchoiada
10 min
Jabłka w karmelu
30 min
Ciasteczka czosnkowe
50 min
Sos cytrynowy z awokado i szynką
35 min
Portugalskie zielone jajka
50 min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Chrupiące krążki cebulowe
30 min
Oliwa waniliowa
10 min
Sos ze słodkiego cherry
20 min
Sól cytrusowa
40 min
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
5 godz. 10 min
Dip paprykowo-orzechowy
10 min