Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g liści bazylii, świeżych
- 300 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
- 150 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 120 g białego wina, wytrawnego
- 15 g skrobi kukurydzianej
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- kabanosy, pokrojone na kawałki, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 889.9 kJ / 212.7 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 457.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ziołowa frittata z ricottą
55min
Omlet z białek
35min
Carimañolas z mięsem i serem
3 godz. 5 min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30min
Truskawkowe wino musujące
5min
Dip serowy
10min
Gnocchi alla romana
2hod.
Dip paprykowo-orzechowy
10min
Bułeczki z sera gruyère
45min
Koktajl mleczny o smaku solonego karmelu
20min
Sos z sera cheddar
20min
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5 godz. 25 min