Urządzenia i Akcesoria
Fondue pomidorowo-serowe z kabanosami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
20 g liści bazylii, świeżych
-
300 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
150 g przecieru pomidorowego typu passata
-
120 g białego wina, wytrawnego
-
15 g skrobi kukurydzianej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
kabanosy pokrojone na kawałki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
457.3 mg
Białko
13.2 g
Kalorie
889.9 kJ /
212.7 kcal
Tłuszcz
13.9 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
FONDUE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza margherita
2 godz. 10 min
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Chipsy z fioletowych ziemniaków z dipem pietruszkowym
2 godz.
Dressing z kozim serem
10 min
Sos słodko-kwaśny z papryką
50 min
Sos serowy Mornay
10 min
Pikantna pizza
1 godz. 30 min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Sos miodowo-musztardowy
10 min
Sos romesco
1 godz. 25 min
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
1 godz. 40 min
Naleśniki amerykańskie
40 min