Fondue pomidorowo-serowe z kabanosami

Fondue pomidorowo-serowe z kabanosami

2.8 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • liści bazylii, świeżych
    20 g
  • sera gouda pokrojonego na kawałki
    300 g
  • przecieru pomidorowego typu passata
    150 g
  • białego wina, wytrawnego
    120 g
  • skrobi kukurydzianej
    15 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • kabanosy pokrojone na kawałki, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 212.7 kcal / 889.9 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 5.6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 457.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...