Salade de couscous

Salade de couscous

4.9 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

Les aubergines
  • 2 aubergines (d’env. 300 g), coupées en deux dans la longueur
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • ½ c. à café de gros sel
  • 2 pincées de poivre, moulu
La salade
  • 220 g de couscous (cuisson 4 minutes)
  • 250 g d'eau
  • ½ bouquet de menthe poivrée (env. 10 g), effeuillée
  • ½ bouquet de coriandre, fraîche (env. 10 g), pluches
  • 100 g d'huile d'olive
  • 1 c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre, moulu
  • le zeste de citron râpé d'un demi citron bio
  • 3 c. à soupe de jus de citron d'un citron bio
  • 200 g de feta froide, en morceaux (4 cm)
  • 1 grenade égrainée (env. 180 g)
  • 120 g de fèves d’edamame écossées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 23 g
Kalorie 3178 kJ / 764 kcal
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...