Salade de couscous

Salade de couscous

5.0 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

Les aubergines
  • aubergines (d’env. 300 g), coupées en deux dans la longueur
    2
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de gros sel
    ½ c. à café
  • de poivre, moulu
    2 pincées
La salade
  • de couscous (cuisson 4 minutes)
    220 g
  • d'eau
    250 g
  • de menthe poivrée (env. 10 g), effeuillée
    ½ bouquet
  • coriandre, fraîche (env. 10 g), pluches
    ½ bouquet de
  • d'huile d'olive
    100 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre, moulu
    2 pincées
  • le zeste de citron râpé d'un demi citron bio
  • de jus de citron d'un citron bio
    3 c. à soupe
  • de feta froide, en morceaux (4 cm)
    200 g
  • grenade égrainée (env. 180 g)
    1
  • de fèves d’edamame écossées
    120 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 764 kcal / 3178 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...