
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
- 2 jajka
- 110 g mleka
-
10
g skrobi kukurydzianej
lub 10 g mąki ziemniaczanej - 10 g kakao
- 1 łyżka skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, startej
- 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
- 60 g cukru
- cukier puder do oprószenia
- maliny, świeże do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 526.3 kcal / 2201.9 kJ
- Białko
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Ciasteczka czekoladowe Bena
40 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35 min
Ciastka z malinami i białą czekoladą
1 godz. 10 min
Korma z owoców morza
40 min
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
40 min
Krewetki Kung Pao
45 min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min