Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 2 jajka
- 110 g mleka
-
10
g skrobi kukurydzianej
lub 10 g mąki ziemniaczanej - 10 g kakao
- 1 łyżka skórki z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek, startej
- 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
- 60 g cukru
- cukier puder, do oprószenia
- maliny, świeże, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2201.9 kJ / 526.3 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos béarnaise
20min
Fondant czekoladowy
50min
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45min
Mirelki sernikowe z kremem czekoladowym
2h 20min
Mus czekoladowy z chili
3h 10min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2h
Deser z płynną białą czekoladą
3 Std.
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1h
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4h 10min
Fondant czekoladowy
35min
Crème brûlée
2h 30min
Panna cotta
3h 15min